Заступник голови Черкаської ОДА Юрій Лесюк повідомив рекомендації щодо поступового пом’якшення карантину у закладах громадського харчування.
Про це він розповів під час відеобрифінгу в облдержадміністрації.
За його словами, зранку в закладах буде проводитися температурний скринінг всіх працівників. Обслуговування здійснюватиметься виключно “на виніс” за попереднім дистанційним замовленням, або на літніх майданчиках (дистанція – півтора метри один від одного). Замовлення видається через спеціальне вікно.
На вході до закладу буде облаштоване місце для обробки рук. При цьому вхід до приміщення самого закладу – забороняється.
Адміністрація та персонал повинні забезпечувати недопустимість черг, у разі наявності черги дистанція – 1,5 метри.
Працівники закладу мають бути вдягнені у медичні маски. Працівники, що перебувають в групі ризику, тимчасово відстороняються.
Відповідальність за дотриманням рекомендацій лежить на адміністрації, контроль – на держспоживслужбі, в разі порушень на заклади очікує штраф.