Майстерність польової кухні відточували в Оршанці

Фото: Суспільне

На базі Головного центру підготовки прикордонників в Оршанці завершилися навчання військових кухарів.

Про це розповідає “Суспільне”.

Упродовж двох тижнів 16 військових обмінювалися досвідом і вдосконалювали технологію приготування страв. По закінченню складали іспит.

19-річний кухар Станіслав Микита родом із Донеччини. Він розповів, що готував традиційну угорську страву, однак із українською душею боб-гуляш.

– Це єдиний суп, який подається не рідким, а більш густим, як рагу, – розповів Станіслав.

Фото: Суспільне

За роки спроб й експериментів отримав свій секрет приготування “польового” меню.

– Якщо готуєш перше – зробити добру засмажку, щоб все було жирне, добре підсолене, підправлене. І друге, найголовніше, щоб не згоріло, – розповів юнак.

Військова кухарка із Житомирщини Тетяна Бобруєнко про ще один нескладний і перевірений роками рецепт. А це ще одна страва з екзаменаційного обіду – голубці по-поліському.

– Капусту треба попарити, потерти картопельку, заправити салком, м’яском, насамкінець часничку додамо для аромату, – поділилась кухарка з Житомирщини.

Фото: Суспільне

За словами голови циклової комісії Павла Костовського, це вже другий випуск військових кухарів за рік. Цього разу змагалися у вправності шістнадцятеро кулінарів із різних ділянок українського кордону.

– Позитив навчання у тому, що кожен регіон має свою специфіку приготування однієї і тієї ж страви – це такий обмін досвідом для кухарів, – пояснив голова циклової комісії Павло Костовський.

Загалом оцінювали техпроцес приготування та смак страв.

Також новини “18000” є в Telegram і Viber, слідкуйте за нами в Instagram.

Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі
Вісімнадцять три нулі

коментарі

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *