Упродовж грудня на Черкащині провели близько 1500 перевірок закладів на порушення санітарних норм у карантинний період.
Про це повідомила заступниця начальника управління Держпродспоживслужби за дотриманням санітарного законодавства в області Наталія Видра.
За її словами, порушення виявили в 22% перевірених закладах області. Найбільше порушували санітарно-епідемічні норми заклади агропродовольчих товарів – 40%, непродовольчої торгівлі – 30% та продовольчої торгівлі – 26%. Водночас найменші показники в закладах громадського харчування та освіти.
У результаті перевірок на порушників фахівці держпродспоживслужби склали 53 протоколи, керівникам закладів надіслали 319 приписів-пропозицій і в органи влади спрямували 155 інформацій про ситуацію, яка склалась на Черкащині.
Додамо, що з початку пандемії COVID-19 в Черкаській області зафіксували близько 19 тисяч порушень санітарного законодавства, встановлених у більш, ніж 30% випадках.