Порушників поменшало: у Черкасах продовжують перевіряти дотримання карантинних норм (ФОТО)

У Черкасах перевірки карантинних норм відбуваються щодня навіть у вихідні і свята. Перевіряють усі заклади. 

Журналістка “18000” долучилась до одного з рейдів правоохоронців і працівників Держпродспоживслужби.

Перевірки тривають відповідно до постанов головного санітарного лікаря країни. Постанови є різні: для торгівлі продуктовими і непродуктовими товарами, щодо закладів громадського харчування, спортивних закладів тощо.

– Насамперед звертаємо увагу, чи працівники закладів і відвідувачі в масках, чи є антисептики для рук, засоби дезінфекції для протирання поверхонь та підлоги, місця для викидання ЗІЗ та як їх утилізують. Такі речі перевіряємо у всіх закладах, – розповіла спеціалістка відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби в Черкаській області Валентина Великодна.

За її словами, доки область перебувала в “зеленій” карантинній зоні, фахівці Держпродспоживслужби залишали працівникам закладів свої пропозиції щодо виправлення порушень, а потім приходили з повторною перевіркою. Нині ж, у “червоній” зоні, порушення одразу фіксують і під час комісії виносять постанову на ту чи ту суму штрафу.

Правоохоронець Максим Ткаченко зазначив, що на повну перевірку Будинку торгівлі можуть витратити весь день.

– Ми робимо зауваження спочатку. Можливо, людина зняла (ред.- маску) випадково чи ще щось сталося. Якщо особа йде на компроміс, не бачу причин її карати. Але якщо особа починає ескалацію конфлікту, каже, що вона не повинна чи інше, тоді ми застосовуємо засоби впливу, а саме – ч. 2 ст. 44-3. Накладаємо на особу штраф 170 грн, – розповів старший дільничний офіцер поліції Максим Ткаченко.

Нині типовими порушеннями залишаються: відсутність сертифікату, маски або неправильне носіння маски, відсутність деззасобів для обробки поверхонь і підлоги або ЗІЗ.

За словами дільничного офіцеру Миколи Ткаченка, якщо в людини немає сертифікату, їй радять покинути територію закладу. Якщо вона не виходить і не надає сертифікат, тоді проводять опитування, поверхневу перевірку або можуть доправити порушника до міського відділку поліції. Після цього рейд продовжують.

– Спочатку в “червоній” зоні було багато порушень. Але зараз усе частіше в закладах все виконано на 100%. Однак трапляються й ті, хто досі не дотримується усіх карантинних норм та обмежень. Почасти кожен вихід Держпродспоживслужби з поліцією закінчується одним-двома протоколами, – прокоментувала спеціалістка відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Валентина Великодна. 

Нагадаємо, від часу перебування Черкащини в “червоній” зоні, із 12 листопада, в області було перевірено 2,5 тисячі суб’єктів господарювання.

Також новини “18000” є в Telegram і Viber, слідкуйте за нами в Instagram.

коментарі
1 Коментар
  1. Тормозяры каким образом вы накладаете штраф лол! Законы учите конституцию Украины ст 64

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *