Тисячі тонн картоплі фрі планують виготовляти на черкаському заводі: деталі

Картопля фрі

Картоплю фрі хочуть виробляти на Черкащині. Фото: shuba.life

У 2026 році в Черкаському районі планують запустити роботу на заводі з переробки картоплі на фрі. 

Про це «18000» розповіли в товаристві «Потейто Агро».

Наступного року планують запустити першу лінію заводу. Нині об’єкт готовий на 5 %. Спершу виготовлятимуть картопляне борошно, а потім вже фрі — це у планах у 2027 році.

Завод створюють за кошти групи «Маїс», що працює на Черкащині, решта, як повідомили у Потейто Агро, – банківський кредит.

Картоплю для виробництва фрі планують вирощувати на власних та орендованих землях. Крім цього, купуватимуть у фермерів, що працюють в радіусі 300 км від заводу.

За рік планують виготовляти 150–180 тис. тонн картоплі фрі. Її хочуть продавати як у межах країни, переговори з мережами супермаркетів тривають, так і за кордоном.

Очікують, що завод забезпечить близько 300 робочих місць.

Що відомо про власника Потейто Агро

Як пише Forbes, Потейто Агро — Сергія Терещука. Він — засновник групи компаній «Маїс». Нині будує на Черкащині перший в Україні завод з виробництва картоплі фрі потужністю за 110 млн доларів.

Сергій Терещук потрапив у Раду за виборчим округом №195 Черкаської області у 2002–2006 роках. Був членом Аграрної партії України.

Через скликання у 2007–2012 роках був нардепом по багатомандатному загальнодержавному округу від «Блоку Литвина» (Народна Партія, Трудова партія України).

Також за інформацією з Опендатабот ‚Терещук є засновником ТОВ «Клуб Рівервуд» — заміського готелю, що в Мошнах Черкаської області.

Читайте також: А де ж сало ще купувати? Репортаж із черкаського ринку.

Перевірена оперативна інформація про ситуацію в Черкасах та Україні. Підписуйся на телеграм‐канал «18000 | Шо там у Черкасах?»

коментарі

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини