Протягом березня цього року проведено майже 1,3 тис. перевірок. Найбільше порушують у закладах харчування.
Про це повідомили в пресслужбі Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.
Порушення санітарного законодавства, протиепідемічних заходів виявили в 34% випадків.
Зокрема, перевірили:
- 151 заклад освіти – 10,6% випадків порушень;
- 115 закладів громадського харчування – 47,0%;
- 586 закладів продовольчої торгівлі – 37,0%;
- 346 закладів непродовольчої торгівлі – 37,3%;
- 73 агропродовольчі ринки – 26,0%;
- 45 перукарень, салонів краси – 33,3%.
Найбільш характерними порушеннями залишаються недотримання дезінфекційного, маскового режиму, відсутність температурного скринінгу працівників, відповідного маркування на підлозі, недотримання дистанції відвідувачами закладів.
За результатами перевірок склали 122 протоколи про адмінправопорушення у сфері санітарного законодавства, керівникам закладів направлено 400 приписів.