У селі Криві Коліна на Тальнівщині запрацював новий завод, виробничі потужності, якого сягають 350 т борошна на добу.
Тут виробляють манку та висівки, а також борошно трьох сортів, що реалізують під торговою маркою «Перший млин».
Про це повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.
На будівництво та оснащення заводу спрямували близько 100 млн грн. Нині тут працює 40 осіб, але в подальшому планують збільшити до 100. Засновник заводу Володимир Мовчан зазначає, що виробництво поки що функціонує не на повну потужність, однак тут працюють над його розширенням.
Для працівників заводу на сьогодні придбали 21 житловий будинок, а підвозять людей до виробництва двома автобусами.
Детально про етапи переробки та виготовлення кінцевого продукту поінформував гостей директор заводу Олег Притула. Каже: перша перевага заводу – це сучасне обладнання.
– Тут усе автоматизовано. Важливо, що, порівняно з іншими заводами, ще старого зразка, ми майже вдвічі менше використовуємо електроенергію на 1 т переробки пшениці. Інша перевага – людський ресурс, адже певний час виробництво може функціонувати при мінімальній кількості залучених фахівців.