На базі Головного центру підготовки прикордонників в Оршанці завершилися навчання військових кухарів.
Про це розповідає “Суспільне”.
Упродовж двох тижнів 16 військових обмінювалися досвідом і вдосконалювали технологію приготування страв. По закінченню складали іспит.
19-річний кухар Станіслав Микита родом із Донеччини. Він розповів, що готував традиційну угорську страву, однак із українською душею боб-гуляш.
– Це єдиний суп, який подається не рідким, а більш густим, як рагу, – розповів Станіслав.
За роки спроб й експериментів отримав свій секрет приготування “польового” меню.
– Якщо готуєш перше – зробити добру засмажку, щоб все було жирне, добре підсолене, підправлене. І друге, найголовніше, щоб не згоріло, – розповів юнак.
Військова кухарка із Житомирщини Тетяна Бобруєнко про ще один нескладний і перевірений роками рецепт. А це ще одна страва з екзаменаційного обіду – голубці по-поліському.
– Капусту треба попарити, потерти картопельку, заправити салком, м’яском, насамкінець часничку додамо для аромату, – поділилась кухарка з Житомирщини.
За словами голови циклової комісії Павла Костовського, це вже другий випуск військових кухарів за рік. Цього разу змагалися у вправності шістнадцятеро кулінарів із різних ділянок українського кордону.
– Позитив навчання у тому, що кожен регіон має свою специфіку приготування однієї і тієї ж страви – це такий обмін досвідом для кухарів, – пояснив голова циклової комісії Павло Костовський.
Загалом оцінювали техпроцес приготування та смак страв.
Також новини “18000” є в Telegram і Viber, слідкуйте за нами в Instagram.